Cathay Pacific гледа към лоукоста

Рупърт Хог, гл. изп. директор на Cathay Pacific Airways

Опашка на самолет на Cathay Pacific Airways, в ляво и на Hong Kong Airlines, в дясно на летището в Хонконг, Китай. 5 март 2019. Photographer: Paul Yeung/Bloomberg Опашка на самолет на Cathay Pacific Airways, в ляво и на Hong Kong Airlines, в дясно на летището в Хонконг, Китай. 5 март 2019. Photographer: Paul Yeung/Bloomberg

Cathay Pacific залага на събирането на данни за клиентите си. Авиокомпанията анализира навиците на пътуване на пътниците от бизнес класа, за да може да създава индивидуални планове за тях, каза главният изпълнителен директор Рупърт Хог в интервю за Ивон Ман от Сингапур.

Cathay следи 23 категории поведение, 12 от които са важни, каза той.

Още по темата

Анализът на данните помага на авиокомпанията „да разбере какво харесват хората и какво – не”, каза Хог. „Всичко, което прави приятно едно пътуване”.

Усилията са в рамките на тригодишната програма за промяна на авиокомпанията от 2017, когато Хог пое поста.

Наскоро Cathay стана жертва на атака срещу данните на компанията, но това няма да й попречи на анализите, каза Мошин Азиз от Maybank Investment Bank. „Ако го правите както трябва, можете да си върнете пътниците”.

Cathay е в „активни преговори” за покупка на единствения нискоразходен превозвач в Хонконг, HD Express, част от задлъжнялата китайска NHA Group. Успешнтото придобиване би запълнило празнина в предлагането на Cathaty, каза Рахул Капур и Крис Мъкенстурм, анализатори от Bloomberg Intelligence.

Чуйте интервюто на Рупърт Хог във видеото.

 

Последни новини
Още от Анализи