Защо Huawei съди САЩ

Сон Люпин, главен юридически директор на Huawei

Логото на Huawei Technologies Co. в централата на компанията в Шънджън, Китай. 6 март 2019. Photographer: Qilai Shen/Bloomberg Логото на Huawei Technologies Co. в централата на компанията в Шънджън, Китай. 6 март 2019. Photographer: Qilai Shen/Bloomberg

Шефът на комисията по разузнаване в Камарата на представителите Адам Шифт каза, че е „дългоко разтревожен” от китайския телекомуникационен гигант Huawei и въпросите около сигурността и личните данни, които заплашва чрез интегрирането на оборудването си в 5G мрежите по света.

Шиф каза във вторник, че вярва, че компанията няма да може да откаже на нарежданията на правителството на Китай да даде достъп до данните чрез технологията си.

Юридическият директор на компанията отрече обвиненията. Сон Люпин каза, че неговата компания се е насочила към САЩ като най-голям пазар в света и че никога няма да даде достъп до данните по нареждане на властите в Китай.

„САЩ обвинява от години Huawei в заплаха на националната сигурност. В заплаха за киберсигурността. Но Huawei има 30-годишна история и обслужва над 3 млрд души в 107 страни”, каза Люпин.

Huawei няма да спечели делото в съда и не се и опитва, защото доказателствата не са базирани на прецедент. Въпреки, че цитира Конституцията на САЩ, аргументите няма да издържат, съобщава Bloomberg.

Според Люпин въпреки големите щети от отказа да бъде допуснат до американския пазар, Huawei няма да се откаже заради накърнената си глобална репутация и интереса към пазара в САЩ.

Чуйте интервюто на Сон Люпин за целта на съдебното дело на китайската компания срещу САЩ.

 

Последни новини
Още от Анализи