Какви са проблемите на Jaguar

Дипеш Радор, директор Развиващи се пазари, Automotive Advisors

Новият Range Rover Evoque на Jaguar Land Rover на премиерата си в Лондон. 22 ноември 2018. Photographer: Luke MacGregor/Bloomberg Новият Range Rover Evoque на Jaguar Land Rover на премиерата си в Лондон. 22 ноември 2018. Photographer: Luke MacGregor/Bloomberg

Най-големият проблем на Jaguar и Land Rover е че са по-малки от германските производители на луксозни коли и работят на по-малко пазари. Затова се нуждаят от нов партньор, за да могат да направят нужната инвестиция в електрификация заедно с Tata, каза Дипеш Радор, директор Развиващи се пазари, Automotive Advisors.

Според него препятствията за автопроизводителя се дължат на забавянето в Китай, което удари продажбите на най-важния пазар на групата, на вота на британците за излизане от ЕС. След това най-големият конгломерат в Индия изпадна в битка за власт, когато Ратан Тата изгони приемника си. И накрая JLR се забави да намали зависимостта си от дизеловите коли в Европа.

В момента Tata може да проучват възможността да продадат част от производителя на луксозни коли, съобщи Bloomberg.

„JLR е изправен пред всички тези предизвикателства”, каза Радор, базираният в Лондон директор на Automotive Advisors.

В петък Tata съобщи, че „няма истина в слуховете”, че иска да продаде дял в Jaguar Land Rover.

Чуйте анализа на Дипеш Радор, директор Развиващи се пазари, Automotive Advisors за Нейра Чехич и Мат Милър от Bloomberg.

 

Последни новини
Още от Анализи