Какво проспа YouTube

Джерит Де Винк, Bloomberg Technology

Представител на YouTube по време на изложението TechFair LA. 8 март 2018. Photographer: Patrick T. Fallon/Bloomberg Представител на YouTube по време на изложението TechFair LA. 8 март 2018. Photographer: Patrick T. Fallon/Bloomberg

Walt Disney е спряла разходите си за реклама в YouTube заедно с други компании като Nestle след като блогър описа как коментари под видеа на платформата на Google се използват за формиране на „нещо като педофилска общност”, съобщи Bloomberg.

Всички компании на Nestle в САЩ спряха рекламата в YouTube, каза говорителка на компанията в сряда.

Производителят на игри Epic Games и германският гигант в хранителната индустрия Dr. Oetker също обявиха, че отлагат кампании, след като стана ясно, че техните реклами се пускат преди въпросните видеа.

В неделя видеоблогърът Мат Уотсън пусна 20-минутен клип, в който обясни как алгоритъмът на Google за YouTube може да подскаже и покаже все по-сексуално насочени видеа, свързани с първоначално избраните за бански или гимнастика.

Говорител на YouTube обясни, че „всяко съдържание, включващо малолетни е забранено и това ясно е показано в политиките на платформата”.

Компанията работи за изтриване на акаунти и канали, докладване на незаконна дейност на властите и премахване на коментари.

Чуйте коментара на Джерит Де Винк, Bloomberg Technology за причините Disney и Nestle да спрат временно рекламите си във видеоплатформата на Google.

 

Последни новини
Още от Анализи