Георгиадес: Спрете часовника на Brexit

Харис Георгиадес, министър на финансите на Кипър

Харис Георгиадес, министър на финансите на Кипър по време на интервю за Bloomberg TV. Брюксел. 12 февруари 2019. Снимка: Bloomberg TV Харис Георгиадес, министър на финансите на Кипър по време на интервю за Bloomberg TV. Брюксел. 12 февруари 2019. Снимка: Bloomberg TV

Великобритания и ЕС трябва да спрат часовника и да отложат Brexit, за да избегнат срив при излизането от общността без споразумение, каза финансовият министър на Кипър Харис Георгиадес в Брюксел.

„Направете пауза. Отложете излизането. Това е най-доброто, за което се сещам като имам предвид къде сме.

Ние напълно уважаваме решението за Brexit. Но излизане без сделка, без споразумение е наистина немислимо”, каза Георгиадес в интервю за Bloomberg.

По-късно във вторник премиерът Тереза Мей поиска от парламента повече време за преговори по излизането на Великобритания от ЕС.

Пред парламента Мей обеща окончателен и решителен вот за нейната сделка за Брекзит с ЕС, но не и преди да си осигури промени в условието за ирландската граница, съобщи ББС.

Премиерът на Великобритания поиска „повече време”, за да постигне промените, които според нея депутатите искат.

Лидерът на лейбъристите Джеръми Корбин я обвини в опит за „изнуди” членовете на парламента да подкрепят сделката й.

Мей обеща на 26 февруари отново да съобщи на парламента дали е постигнала сделка. Ако не е, тогава да поиска парламентът да определи следващите стъпки чрез необвързващ вот.

Чуйте интервюто на Георгиадес във видеото.

 

Последни новини
Още от Анализи