ОАЕ очаква добра 2019 за петролната индустрия

Сухаил ал Мазруи, министър на петрола на ОАЕ

Сухаил ал Мазруи, министър на петрола на ОАЕ по време на интервю за Bloomberg. 11 февруари 2019. Снимка: Bloomberg TV. Сухаил ал Мазруи, министър на петрола на ОАЕ по време на интервю за Bloomberg. 11 февруари 2019. Снимка: Bloomberg TV.

Министърът на петрола на ОАЕ очаква добра година за петролната индустрия през 2019. Сухаил ал Мазруи каза, че изпълнението на договорените съкращения на производството без Либия, Иран и Венецуела отговаря на плановете на ОПЕК+ и не се тревожи за цената.

„Има други изненади, които ще се появят в тази индустрия”, каза ал Мазруи от Дубай в интервю за Юсеф Гамал Ед-Дин от Bloomberg.

„Мисля, че нивото на търсене няма да бъде много по-различно от това, което планирахме. Виждаме цифрите. И аз съм оптимист, че цялата 2019 ще бъде добра година за нас в петролната индустрия. Ще се погрижим да запазим баланса на пазара. След това ще продължим като група, като ОПЕК да поддържаме този баланс. Не ни тревожи цената и не целим определена цена”.

Още по темата

В понеделник фючърсите на WTI поевтиняха под 52 долара за барел. Спадът от 2,5% свали цената на петрола на 4-седмично дъно.

Чуйте интервюто на Сухаил ал Мазруи.

 

Последни новини
Още от Анализи