Тръмп се нуждае от повече резултати от срещата с Ким

Джо Либерман, бивш сенатор

Бившият американски сенатор Джо Либерман по време на интервю за Bloomberg. Ню Йорк, 6 февруари 2019. Photographer: Christopher Goodney/Bloomberg Бившият американски сенатор Джо Либерман по време на интервю за Bloomberg. Ню Йорк, 6 февруари 2019. Photographer: Christopher Goodney/Bloomberg

Време е САЩ да постигне повече от Северна Корея, каза бившият американски сенатор Джо Либерман в интервю за Bloomberg.

В речта си за Състоянието на съюза тази седмица президентът Доналд Тръмп обяви, че ще се срещне за втори път със севернокорейския лидер Ким Чен Ун на 27 и 28 февруари във Виетнам.

„Севернокорейците още от време на бащата на Ким успяваха да получават рекордни, огромни суми пари от нас и от други по света.

Спираха ядрената програма за известно време, без да я прекратяват. И след това я подновяваха отново и взимаха парите.

Трябва да направим така, че да не се повтаря пак”, каза Либерман.

След първата среща на Тръмп и Ким в Сингапур през юни 2018, Северна Корея не позволи проверка на оръжията си, нито унищожи арсенала ски от бойни глави и междуконтинентални балистични ракети, съобщава Bloomberg.

Ким Чен Ун поиска вдигане на ембаргото, което не получи.

Още по темата

Миналата седмица пратеникът на Вашингтон Стивън Бигън пристигна в Пхенян, за да подготви срещата на върха. Бигън каза, че Северна Корея е обещала да унищожи военните си обекти, които произвеждат гориво за ядрените оръжия.

Чуйте интервюто на Джо Либерман, бивш сенатор в САЩ с коментар на речта на Тръмп за Състоянието на съюза: изтеглянето от Сирия и Афганистан и срещата с Ким Чен Ун от Северна Корея. Интервю за Bloomberg.

 

Последни новини
Още от Анализи