Силата на долара сменя региона

Доминик Армстронг, главен изпълнителен директор на Horatius Fund

Щатски долар. Снимка:Xaume Olleros/Bloomberg Щатски долар. Снимка:Xaume Olleros/Bloomberg

След като Фед сигнализира за пауза в затягането на монетарната политика, "силата на долара, който потискаше развиващите се пазари, сменя региона, където виждаме най-големи затруднения", каза Доминик Армстронг, главен изпълнителен директор на Horatius Fund.

"И всеки знаее че трябва спрат лошите новини, за да може невероятният потенциал за приходи на развиващите се пазари да започне да се реализира".

Чуйте още от Доминик Армстронг за перспективите пред развиващите се пазари в интервюто от Лондон за Нейра Чехич от Bloomberg.

Президентът на Фед Минеаполис Нийл Кашкари каза, че председателят на Фед Джеръм Пауъл се съсредоточава около мнението да се изчака, докато заплатите и инфлацията отбележат ръст, преди отново да вдигне лихвите и че последната пауза на Фед ще задържи „основно здравата” икономика на прав път.

„Има повече хора, които искат да работят, нека икономиката продължава да се засилва и ако видим признаци, че след това заплатите растат, че инфлацията расте, винаги можем да натиснем спирачките”, каза Кашкари в неделя на събитие, организирано от Лутеранската църква в Лонг Лейк, Минесота, цитиран от Bloomberg.

Данните за заплатите от Министерството на труда в петък показаха, че работодателите в САЩ са добавили повече работни места от близо година, докато ръстът на заплатите остава премерен.

Последни новини
Още от Анализи