Amazon ще доминира в е-търговията през 2019

Дерек Бейкър, гл. изп. директор Jumpshot и Том Форте, анализатор, DA Davidson

Логото на Amazon.com Inc. в Кобленц, Германия, 23 ноемврир 2018. Photographer: Alex Kraus/Bloomberg Логото на Amazon.com Inc. в Кобленц, Германия, 23 ноемврир 2018. Photographer: Alex Kraus/Bloomberg

Amazon обяви по-добри от очакваните резултати в четвъртък с печалба, водена от облака, но с прогнози за 2019, които бяха обявени за „скромни”. Инвеститорите останаха колебливи: акцията поскъпна веднага след обявяването на резултатите, но по-късно регистрира спад след като компанията обяви слаба прогноза за първото тримесечие и изрази тревога от ръста на разходите, забавения ръст на ритейла и мъглявата перспектива за бизнеса си в Индия.

Главният финансов директор Брайън Олсавски се опита да успокои инвеститорите, че компанията остава фокусирана в целите си. След това каза, че последиците от новите регулации за онлайн търговия в Индия създават несигурност на този пазар.

Директорът Джеф Безос отдели около 5 млрд  за ръст в Индия, която избра за най-подходящата страна за разрастването на Amazon в чужбина.

"Те все още са доминиращия играч в електронната търговия за четвъртото тримесечие и ние очакваме това да продължи и през първото тримесечие на тази година", каза Дерек Бейкър, гл. изп. директор Jumpshot в интервю за Bloomberg.

"Обикновено като се говори за Amazon, говорим за инвестиционни разходи", каза Том Форте, анализатор, DA Davidson.

"Така че като възможност за използване на кеша, 100% очакваме да продължат с високите темпове на инвестиционни разходи в допълнение към облака. Изглежда могат да направят повече и за физическите си магазини".

Чуйте анализите на двамата във видеото.

 

Последни новини
Още от Анализи