Торите се опасяват да не изгубят Brexit

Стивън Краб, член на комисията по Brexit в парламента на Великобритания

Британският премиер Тереза Мей в ляво и Джасинда Ардърн, премиер на Нова Зеландия, на преден план пред Даунинг стрийт 10 в Лондон. 21 януари 2019. Photographer: Luke MacGregor/Bloomberg Британският премиер Тереза Мей в ляво и Джасинда Ардърн, премиер на Нова Зеландия, на преден план пред Даунинг стрийт 10 в Лондон. 21 януари 2019. Photographer: Luke MacGregor/Bloomberg

Британският премиер Тереза Мей се връща в парламента, за да обясни какви стъпки смята да предприеме за Brexit, след като сделката й с ЕС бе отхвърлена от депутатите миналата седмица.

„Премиерът отива в парламента и казва, че планира със същата стратегия без да обръща внимание на пълното си поражение миналата седмица”, каза Стивън Краб, член на комисията по Brexit в парламента на Великобритания.

„Очаквам нещата да се развият много зле”.

„Знам, че има много мои колеги, които гласуваха против сделката и които сега нямат търпение да излязат на светло и да я подкрепят, защото виждат, че Брекзит може да бъде изгубен.

Но не ми е ясно какво ще каже ЕС в отговор на Тереза Мей, ако тя пак се върне при тях и поиска да отвори преговорите отново. Защото това подозирам, че ще направи”, каза Краб в интервю за Анна Едуардс от студиото на Bloomberg в Лондон и Мат Милър от студиото в Берлин.

 

Последни новини
Още от Анализи