VW и Ford обединяват производство и продажби

Бил Форд, изпълнителен председател на Ford

Mustang Shelby GT500 на автосалона в Детройт, NAIAS, 14 януари 2019. Photographer: Daniel Acker/Bloomberg Mustang Shelby GT500 на автосалона в Детройт, NAIAS, 14 януари 2019. Photographer: Daniel Acker/Bloomberg

Volkswagen и Ford обявиха, че започват общо производство и продажби от 2022 на микробуси и пикапи в рамките на стратегическия си съюз, който има за цел значително да намали разходите, съобщи Bloomberg. Двете автомобилни групи преговарят за партньорство и в електромобилите, автономните коли и мобилните услуги, съобщи VW на автосалона в Детройт.

Освен общото развитие на камиони за международните пазари, двете компании ще правят и други автомобили заедно.

Новината за глобалния алианс трябва да помогне за намаляване на оперативните разходи на двете компании от 2023.

Средноголемите пикапи ще започнат да се продават от 2022.

"Ние сме имали съюзи и обединения по целия свят и преди. И ако помислим накъде е тръгнал светът – имаме традиционен автомобилен бизнес и всички нови неща", каза Бил Форд, изпълнителен председател на Ford.

"Идеята една компания да се развива сама в бъдеще вероятно няма да е масова. Сигурно ще има много повече партньорства – било между самите производители или между технологични компании и производители. Или между стартъпи и производители. И честно казано, ние ще правим и трите".

Чуйте интервюто във видеото.

За Volkswagen Америка основните проблеми за индустрията в момента са "отношенията между САЩ и Нафта 2.1", каза директорът на компанията за САЩ.

Volkswagen 2020 Passat на автосалона в Детройт, NAIAS, 14 януари 2019. Photographer: Daniel Acker/Bloomberg.

"Мисля, че имаме доста прозрачност. Разбрахме какво означава за нас и смятам, че сме в сравнително добра форма. Както знаете имаме план и следим цената на труда. Имаме 5 години да го изпълним и смятам, че ще приложим умна стратегия за това.

Що се отнася до другите мита, които се задават от Европа. Не ни засягат особено, защото 95-96% от обемите ни са от тук, от североамериканския пазар. И са произведени тук, на място". Вижте интервюто на Скот Кио, гл. изп. директор на VW Америка от Детройт.

Вижте още: Галерията със снимки от Детройт 2019.

 

 

Последни новини
Още от Анализи