2-4 години, преди квантовият компютър да даде търговски резултат

Джини Ромети, председател, президент и главен изпълнителен директор на IBM

Джини Ромети, председател, президент и главен изпълнителен директор на IBM. CES 2019. Лас Вегас, Невада, 8 януари 2019. Photographer: David Paul Morris/Bloomberg Джини Ромети, председател, президент и главен изпълнителен директор на IBM. CES 2019. Лас Вегас, Невада, 8 януари 2019. Photographer: David Paul Morris/Bloomberg

IBM представи Q Systems One, първият квантов компютър, готов да бъде използван от бизнеса на CES 2019 в Лас Вегас. Компанията обяви, че с него е постигнала важен етап от развитието на компютрите. Обикновените компютри обаче няма да изчезнат, а и Quantum ще се предлага само в облака, каза Джини Ромети, председател, президент и главен изпълнителен директор на IBM в интервю за Емили Чен от Bloomberg.

„Новата система е от ключово значение за разширяването на квантовите компютри извън изследователската дейност в лабораторията, докато работим по приложенията им за бизнеса и науката”, каза Арвинг Кришна от IBM.

Разбира се, на CES 2019 бе показан макет.

Истинската машина е в центъра на IBM в Ню Йорк.

Чуйте интервюто на Джини Ромети, в което говори за начина на възприемане и задачите на изкуствения интелект, предизвикателствата за търговията и образованието.

Вижте още новости, представени на CES 2019 в Лас Вегас в галерията със снимки.

Последни новини
Още от Анализи