Qualcomm очаква ускоряване на 5G

Кристиано Амон, президент на Qualcomm

Дигитално табло на автомобил на Qualcomm Technologies Inc.  CES 2019, Лас Вегас, Невада. 7 януари 2019. Photographer: David Paul Morris/Bloomberg Дигитално табло на автомобил на Qualcomm Technologies Inc. CES 2019, Лас Вегас, Невада. 7 януари 2019. Photographer: David Paul Morris/Bloomberg

Най-големият производител на чипове за смартфони Qualcomm обяви, че иска да бъде най-големия доставчик на технология за 5G смартфоните тази година и ще пусне нови продукти за автомобилния пазар.

В интервю за Емили Чен от Bloomberg президентът на компанията Кристиано Амон каза, че до края на годината ще пуснат около 30 устройства с 5G връзка. Съобщението преди това бе направено на CES в Лас Вегас.

Почти десетилетие след старта на 4G услугите и на фона на забавянето на потребителския интерес към смартфони, както и на съдебния спор с Apple, базираният в Сан Диего производител на чипове регистрира понижение на приходите, съобщи Bloomberg.

Qualcomm ще започне да продава три нови версии на чипа си Snapgragon за автомобилни дисплеи.

"Насочихме се към трансформацията на дигиталния кокпит. Опитахме се да решим много прости проблеми – хората докато карат си гледат смартфона, въпреки че не бива. И сега ние сме вкарали цялата технология в кокпита", каза Амон.

"Ще видите как се разрастваме в други области в бъдеще. Не правим никакви съобщения за продукти, но мисля, че вече сме автомобилен доставчик и сме тук, за да останем дълго".

Чуйте интервюто на Кристиано Амон, президент на Qualcomm за плановете на компанията за разрастване и участие в нови сегменти с 5G за Емили Чен от Bloomberg.

 

Последни новини
Още от Анализи