Председателят на UBS Group Вебер за глобалните политики на САЩ

Аксел Вебер, председател на UBS Group

Аксел Вебер, председател на UBS Group. Лондон. 12 ноември 2018. Photographer: Jason Alden/Bloomberg Аксел Вебер, председател на UBS Group. Лондон. 12 ноември 2018. Photographer: Jason Alden/Bloomberg

Аксел Вебер е оптимист на 2019 и развитието на глобалната икономика, докато "се водят преговори за бъдещите сътрудничества между световните икономики, а не започва конфронтация".

"Тази корекция е трудна, но пазарът ще се справи. Монетарната политика ще продължи да бъде определяна според икономическата ситуация. Тя леко се охлажда, има по-малко подем от миналата година. Но няма причина за скептицизъм", каза той.

Вебер очаква форума в Давос, където "откриваме пулса на глобалната икономика", каза той в интервюто си за Bloomberg.

Според него няма причини да се очаква рецесия през 2019, а очакванията към Федералния резерв са за пауза във вдигането на лихвите.

"Бих поставил под въпрос евентуално движение на Фед в обратна посока толкова бързо, след като продължиха да вдигат лихвите с прогноза за още 4. Очакваме повишение на лихвите в бъдеще, но не и смяна на посоката. Паузата обаче вече успокоява някак си пазара и сега е силно очаквана".

Чуйте интервюто от Шанхай във видеото.

UBS Group е на ранен етап на планиране на приемника на Серджо Ермоти, един от най-дългогодишните управители на европейска банка, каза председателят на групата Аксел Вебер.

UBS е в ранен етап от преговорите с екс-инвестиционния банкер от BofA Кристиан Мейснер за поста на Ермоти, казаха за Bloomberg хора, запознати с въпроса, чиито имена агенцията не посочва. Вебер отказа да коментира Майснер.

Последни новини
Още от Анализи