Какви са пътищата за развитие на Amazon

Том Форте, анализатор, Da Davidson

Магазин на Amazon.com в Лондон. 22 ноември 2018. Photographer: Chris Ratcliffe/Bloomberg Магазин на Amazon.com в Лондон. 22 ноември 2018. Photographer: Chris Ratcliffe/Bloomberg

Amazon.com е доминиращ играч в различни области – от облака и стрийминг услугите до електронната търговия, но следващият им бизнес може би ще бъде в по-традиционен сектор: бензиностанциите.

Идеята е на DA Davidson, които обявиха, че компанията може да се възползва от мрежата си от физически магазини, сред които Whole Foods „като още един начин да намали разходите за доставка”, съобщи Bloomberg.

„Бензиностанциите биха могли „да предоставят допълнителни данни за потребителите” и да развият „още хиляди локации, където клиентите да пазаруват”, каза Том Форте, анализатор от Da Davidson в интервю за Емили Чен от Bloomberg.

"Ако се върнем назад, ще видим, че днес Microsoft е най-ценната компания в света. Вижте кое забави акциите на Walmart и кое – акциите на Microsoft – спадът на ръста и свиването на брутните продажби. И това е голямото предизвикателство за Amazon", каза Форте.

Цялото интервю гледайте във видеото.

 

Последни новини
Още от Анализи