Как се развива IBM в Азия

Хариет Грийн, гл. изп. директор и председател на IBM Азия

Платки на IBM в Z14 по време на изложението CeBIT 2018 в Хановер, Германия. 11 юни 2018. Photographer: Kriztian Bocsi/Bloomberg Платки на IBM в Z14 по време на изложението CeBIT 2018 в Хановер, Германия. 11 юни 2018. Photographer: Kriztian Bocsi/Bloomberg

Едва около 20% от компаниите в Азия започнаха да преместват IT капацитета си от офиса към облака, каза в интервю за Bloomberg Хариет Грийн, гл. изп. директор и председател на IBM Азия.

Компаниите в региона съобщават за хибридна среда при доставчиците на облачни услуги и търсят отворена среда. Въпросът с прозрачността на данните бе най-важен за 2018 в Азиатско-Тихоокеанския регион, каза още Грийн.

В интервюто си за Bloomberg тя говори още за киберсигурността, облачните трансформации, изкуствения интелект, сътрудничеството с Red Hat и сделката за продажба на с офтуерните активи на IBM на индийската HCL, както и хакерския пробив.

Още преди Коледните празници IBM отрече да има доказателства, че при пробива си хакерите са успели да откраднат „чувствителни” данни на компанията и нейните клиенти след съобщението за атака от Китай над сървъри на IBM и Hewlett Packard.

Чуйте още във видеото.

 

Последни новини
Още от Анализи