Какво става със суровините

Юрг Кинер, управляващ и гл. инвестиционен директор на Swiss Asia Capital

Мина в Чили. Photographer: Cristobal Olivares/Bloomberg Мина в Чили. Photographer: Cristobal Olivares/Bloomberg

Индустриалните условия в повечето азиатски експортно ориентирани икономики се влошиха през декември на фона на търговската война между САЩ и Китай и затихването на технологичния бум, докато подемът в еврозоната се успокоява, съобщава Bloomberg.

Китайското индустриално производство сигнализира свиване за пръв път от средата на 2017, докато данните за Тайван, Малайзия и Южна Корея също сочат надолу. Ръстът на индустриалното производство в еврозоната се понижи до най-ниското си ниво от близо 3г.

Разочароващите данни от Китай дръпнаха надолу акциите в Европа и Азия в сряда, 2 януари 2019, първият работен ден от годината.

"При търсенето хората са доста мечи настроени. Защото ако имате слаб ръст, ако корпоративният, частният сектор не финансират особено много вашия БВП, тогава правителството се намесва, за да балансира ръста", каза Юрг Кинер, управляващ и гл. инвестиционен директор на Swiss Asia Capital в интервю за Bloomberg.

"И ако живеете в Азия ще видите невероятно силни инвестиции в инфраструктура. Този тласък ще продължи да държи търсенето сравнително силно. Няма непременно да отбележи силен ръст, но няма и да се срине".

"Точката на промяна най-вероятно ще се появи, когато започнем да виждаме как ръстът на лихвите, както се прогнозира в САЩ, ще се реализира и доларът ще започне да отслабва леко..И кривата на доходността вероятно показва неразвиваща се икономика, стагнираща икономика, но и подсказва, че шансове за чувствително вдигане на лихвите намаляват".

Чуйте интервюто във видеото.

 

Последни новини
Още от Анализи