Петролът измести Хашоги в речта на краля

Риад иска нормализиране на отношенията със САЩ

Пясъчни дюни в петролбното находище на Saudi Aramco в пустиняха Руб ал-Хали. Саудитска Арабия. 2 октомври 2018. Photographer: Simon Dawson/Bloomberg Пясъчни дюни в петролбното находище на Saudi Aramco в пустиняха Руб ал-Хали. Саудитска Арабия. 2 октомври 2018. Photographer: Simon Dawson/Bloomberg

Петролът отново се понижи заради постоянните опасения, че догодина отново ще се появи свръхпредлагане, въпреки плановете на ОПЕК да съкрати производството.

Пазарите на суров петрол в Ню Йорк и Лондон спаднаха с над 20% от върховете си през октомври, разтревожени от пренасищане на предлагането след като САЩ позволи изключения за някои страни от спазване на санкциите над Иран, съобщи Bloomberg.

Докато търговските напрежения между Китай и Америка отслабват перспективата за търсенето на петрол, политиките на Саудитска Арабия целят запазване на пазарната стабилност, каза кралят в Риад по време на първото си публично изявление след убийството на журналиста Джамал Хашоги.

"Той изброи някои от проблемите в Саудитска Арабия, включително енергийния пазар. Чухме почти всеки проблем, който традиционно посочват", каза Раяд Хамади от Bloomberg News.

"Това, което повечето наблюдатели следяха беше да спомене нещо за случая Хашоги, който наистина предизвиква голямо напрежение между саудитците и САЩ."

Чуйте целия анализ на Раяд Хамади от Bloomberg News на речта на краля на Саудитска Арабия.

 

Последни новини
Още от Анализи