Има ли възможности за крипто

Джо Уайзентал, Bloomberg News и Спенсър Богарт, Blockchain Capital Market

Компонент от сървър за копаене на крипто на MicroBT в Пекин. Китай. 8 октомври 2018. Photographer: Giulia Marchi/Bloomberg Компонент от сървър за копаене на крипто на MicroBT в Пекин. Китай. 8 октомври 2018. Photographer: Giulia Marchi/Bloomberg

Трудности отново се появиха на пазарите за криптовалути във вторник, 20 ноември 2018, след като всеки токен разшири спада си в срив, който подрони доверието в появата на нов клас активи в момент, когато регулаторът в САЩ разследва предполагаема измама.

Със спада на биткойн, Министерството на правосъдието на САЩ започна разследване дали миналогодишното епохално рали е било водено отчасти от манипулации, съобщава Bloomberg.

Биткойн се понижи под 4225 долара до 13-месечно дъно преди да регистрира известно възстановяване.

Спадът подкрепи разпродажбите сред конкурентните криптовалути като Етер, Лайткойн и XRP.

След месеци на относителна стабилност, криптовалутите са в спад през ноември и във фокуса на вниманието на регулаторите.

Дигиталните активи изгубиха досега близо 700 млрд долара пазарна капитализация от пика на криптоманията през януари по данни на CoinMarketCap.com, цитиран от Bloomberg.

„Ако слезете под ниво от 6000 долара, хората остават почти без защита под него”, каза Марк Устуалд, глобален стратег в ADM Investor Services в Лондон. „Не помага и ако имаме истинска среда на избягване на риска, в която акции и дълг са под натиск”.

В петък американската Комисия по ценни книжа и пазари обяви мерки срещу две компании за криптовалута.

Чуйте коментара на Джо Уайзентал от Bloomberg News и Спенсър Богарт от Blockchain Capital Market за срива на биткойн и възможностите за криптовалутите в интервю за Емили Чен от Bloomberg.

 

Последни новини
Още от Анализи