Ще извади ли ОПЕК петрол от пазара

Даниел Йорген, вицепрезидент на HIS Markit

Петролна сонда на Saudi Aramco на изкуствен остров в находището Манифа, Саудитска Арабия. 3 октомврир 2018.  Photographer: Simon Dawson/Bloomberg Петролна сонда на Saudi Aramco на изкуствен остров в находището Манифа, Саудитска Арабия. 3 октомврир 2018. Photographer: Simon Dawson/Bloomberg

Спадът в цената на петрола продължи в критичен за пазара на  акции момент на спад на технологичния сектор, търговска война между двете най-големи икономики в света и режим на повишение на лихвите, съобщава Bloomberg.

Новините, че администрацията на Тръмп може да се въздържи от налагане на нови мита на колите дават основания за известен оптимизъм, докато Brexit и италианският риск остават преди изнасянето на нови данни за икономиката на САЩ в сряда и ключови доклади за пазара на петрол.

WTI възстанови 0,8% на 14 ноември 2018, оставайки под 57 долара за барел – първи ръст от почти 3 седмици и най-голям от почти четири.

Какъв ефект имат санкциите над Иран и отношенията САЩ-Саудитска Арабия, чуйте в интервюто на Даниел Йорген, вицепрезидент на HIS Markit за Bloomberg.

 

Последни новини
Още от Анализи