Икономиката на САЩ върви към спад

Харм Бандхолц, главен икономист за Китай, Unicredit и Виржини Мезонньов, гл. инвестиционен директор Eastspring

Предизборен митинг ва Републиканската партия. Естеро, Флорида, 31 октомври 2018. Photographer: Jayme Gershen/Bloomberg Предизборен митинг ва Републиканската партия. Естеро, Флорида, 31 октомври 2018. Photographer: Jayme Gershen/Bloomberg

Apple поведе спадовете на технологичните акции на 5 ноември 2018 след съобщението, че няма да увеличава производството на iPhone, съобщи Bloomberg в началото на търговията в понеделник.

Политика и централни банки са във фокуса на вниманието на инвеститорите в натоварената седмица за глобалните пазари. Американските избори за Конгрес, смятани за референдум за курса на администрацията на Доналд Тръмп се провеждат във вторник в САЩ. Инвеститорите са под тревога и за евентуално развитие на търговските санкции след като икономическият съветник на Белия домм Лари Къдлоу миналата седмица омаловажи възможността за сделка между САЩ и Китай. Предстои заседание на Фед в четвъртък, на което се очаква лихвата да бъде запазена, но което би трябвало да даде знаци за бъдещите решения през 2019.

„В началото на седмицата хората се опитват да разгадаят известната несигурност около тези избори”, каза Джери Браакман, главен инвестиционен директор на Santa Ana за Bloomberg.

„Няма много стойност никъде на пазара и затова виждаме повишена волатилност”.

Но през 2019 и 2020 смятам, че това, което ще доминира в новините е как икономиката се насочва към забавяне. И едва ли изборите ще променят нещо.

Бизнес цикълът е по-голям от политическия, каза Харм Бандхолц, главен икономист за Китай, Unicredit в интервю за Том Кийни от Bloomberg.

"През 2019 и 2020 смятам, че това, което ще доминира в новините е как икономиката се насочва към забавяне. И едва ли изборите ще променят нещо".

Виржини Мезонньов, гл. инвестиционен директор Eastspring каза, че очаква да види как се реализира глобалната синхронизация на забавянето на ръста. И доколко това забавяне е управляемо.

Чуйте анализа на Мезонньов и Бандхолц във видеото.

 

 

Последни новини
Още от Анализи