Ще успее ли биткойн

Венцес Касарес, основател и гл. изп. директор на Xapo

Венцес Касарес, основател и гл. изп. директор на Xapo на конференцията Allen & Co. Media and Technology в Сън Вали, Айдахо. 12 юли 2018. Photographer: David Paul Morris/Bloomberg Венцес Касарес, основател и гл. изп. директор на Xapo на конференцията Allen & Co. Media and Technology в Сън Вали, Айдахо. 12 юли 2018. Photographer: David Paul Morris/Bloomberg

Биткойн е технологичен експеримент, който може да се доказва с години, ако изобщо излезе успешен, каза основателят на Харо Венцес Касарес.

„Може да стане, може и да не стане”, каза Касарос в интервю за Bloomberg.

„Все едно развиваме интернета през 1992”.

Предприемачът от Аржентина, наричат „нулевият пациент” заради ролята му в привличане на вниманието на Силициевата долина към криптовалутата, каза, че вероятността за успех е по-голяма отколкото за провал.

В последните няколко години той убеждаваше милионерите и милиардерите от Силициевата долина, че биткойн е глобалната валута на бъдещето, че трябва да си купхят и че той ще я пази. Харо има подземни трезори на пет континента, включително изоставен швейцарски военен бункер, където се предполага, че пази биткойн за 10 млрд долара или около 7% от глобалната наличност.

"Светът, в който биткойн е успешен е свят, в който биткойн може да стане две неща. Глобален стандарт за стойност и глобален стандарт за разплащане. Глобален, неполитически стандарт на стойност и неполитически стандарт за разплащане. Също както имаме неполитически стандарт за тегло. И неполитически  стандарт за дължина. Трябва ни и неполитически стандарт за стойност. А нямаме", каза основателят на Харо.

Чуйте интервюто на Касарес във видеото.

 

Последни новини
Още от Анализи