Основните теми в изборите в САЩ

Ланхи Чен, изследовател в Hoover Institution

Президентът на САЩ Доналд Тръмп се качва на борда на Air Force One в базата на ВВС Ендрюс, Мериленд. 27 октомври 2018. Photographer: Ken Cedno/Pool via Bloomberg Президентът на САЩ Доналд Тръмп се качва на борда на Air Force One в базата на ВВС Ендрюс, Мериленд. 27 октомври 2018. Photographer: Ken Cedno/Pool via Bloomberg

Изборите в САЩ на 6 ноември 2018 ще бъдат първия вот в средата на мандата, които ще имат национален отзвук и отпечатък, каза Ланхи Чен, изследовател в Hoover Institution.

Анализаторите винаги са посочвали, че изборите в средата на мандата се определят от вътрешно-политическите проблеми, нещата този път ситуацията е различна.

"Традиционно на изборите в средата на мандата става дума за вашия представител в конгреса. Тези избори обаче са различни", каза Чен.

"Откриваме, че трима от всеки четирима избиратели казват, че мнението им за президента Тръмп засяга решението им за 6 ноември. Така че тези избори на национални, по начин, който не сме виждали досега. Популярността на Тръмп определя различните резултати, които виждаме в различните региони на страната".

Чуйте анализа във видеото.

 

Последни новини
Още от Анализи