Мобиус и стойността в развиващите се пазари

Марк Мобиус, съосновател и партньор в Mobius Capital Partners

Марк Мобиус, съосновател и партньор в Mobius Capital Partner. Лондон. 20 септември 2018. Photographer: Chris Ratcliffe/Bloomberg Марк Мобиус, съосновател и партньор в Mobius Capital Partner. Лондон. 20 септември 2018. Photographer: Chris Ratcliffe/Bloomberg

Мнозинство на демократите в Камарата на представителите в САЩ би могло да изтласка американските акции на мечи пазар и да предизвика релокация на средства към европейските, японските и развиващите се пазари, каза ветеранът-инвеститор на развиващите се пазари Марк Мобиус в интервю за Bloomberg.

S&P500, който се понижи с около 9% от рекорда си през септември би могъл да спадне с още 10-15%, ако победата на Демократическата партия създаде политическа безизходица, каза Мобиус.

Проучванията в момента показват, че Републиканската партия в САЩ вероятно ще изгуби контрола на Камарата в изборите в средата на мандата на 6 ноември 2018.

„Със спада на американските пазари, парите ще търсят нови възможности”, каза Мобиус, който е съосновател и партньор в Mobius Capital Partners в интервю от Сингапур.

„Започваме вече да го забелязваме”.

Чуйте анализа на Мобиус за юана.

 

Последни новини
Още от Анализи