Как Twitter ще спре лошото поведение

Нед Сегал, гл. финансов директор на Twitter

Логото на Twitter Inc. на екрана на мобилен телефон. 23 април 2018. Photographer: Alex Flynn/Bloomberg Логото на Twitter Inc. на екрана на мобилен телефон. 23 април 2018. Photographer: Alex Flynn/Bloomberg

Twitter продължава да прочиства акаунтите, за да попречи на създаването на нови спамърски или да премахне неактивни профили в социалната мрежа. Това доведе до ефективно намаляване на броя на месечните потребители в тримесечието, което компанията отчете на 25 октомври 2018. Но не се отрази на желанието на рекламодателите да работят с Twitter.

"Ние тестваме много повече акаунти, отколкото смятаме за подозрителни и се опитваме да разберем поведението. Защото просто понеже имаме акаунт, създаден в уеб браузер в една страна с някакъв IP адрес, това не означава непременно, че не бива да е на платформата за разлика от друг", каза Нед Сегал, гл. финансов директор на Twitter.

В интервюто си за Емили Чен от Bloomberg Сегал обяснява начина на провеждане на санитарната операция срещу спамърските акаунти и как може да се промени лошото поведение онлайн. Сегал говори и за прозрачността, добавена спрямо политическата реклама.

Резултатите за печалбите на две от най-големите технологични компании в света Alphabet и Amazon натежаха в сесията на Уолстрийт в четвъртък, 25 октомври 2018 след силните данни от Twitter, Microsoft и Tesla в сезона на смесени корпоративни отчети в САЩ, съобщи Bloomberg.

Акцията на Twitter поскъпна най-много от осем месеца след като тримесечните резултати и продажби на компанията подобриха очакванията, благодарение на доверието на рекламодателите.

Месечните активни потребители на базираната в Сан Франциско Twitter стигнаха 326 млн, което е спад ръст от 9 млн от второто тримесечие. Twitter предупреди в отчета си през юли за очакван спад на абонатите заради усилията да изчисти услугата си и заради по-стриктните правила за защита на личните данни в Европа.

Компанията каза, че тези трендове ще продължат и ще доведат до нов спад на месечните потребители за четвъртото тримесечие.

Последни новини
Още от Анализи