Nestle иска ДНК

Компанията пусна програма за здравословно хранене в Япония

Зелен чай с добавка на Nestle Japan Ltd. Токио, Япония. 30 август 2018. Photographer: Kentaro Takahashi/Bloomberg Зелен чай с добавка на Nestle Japan Ltd. Токио, Япония. 30 август 2018. Photographer: Kentaro Takahashi/Bloomberg

Най-голямата в света компания за производство на храни, Nestle SA се включи в общия тренд за персонализация на храненето с микс от изкуствен интелект, НДК-тестове и модните снимки на храна в Instagram.

Програмата започна от Япония и може да предостави на швейцарската компания данни за здравето и хранителните навици на потребителите.

Над 100000 японци станаха „Посланици на здравословния начин на живот на Nestle”. Те изпращат снимки на храната си чрез приложението Line, което след това им препоръчва промяна на начина им на живот и особено хранителни добавки. Програмата може да струва до 600 долара на година – за капсулите, които обогатяват чай, смути и други храни и напитки.

Приложението на Line Corp., чрез което Nestle Japan изпраща препоръки за промяна на хранителния режим. Photographer: Kentaro Takahashi/Bloomberg.

Новата програма на Nestle е промяна в посоката за 152-годишната компания, която продаде през 2018 американското си подразделение за захарни изделия заради спада в търсенето на сладки храни. Nestle направи няколко инвестиции в здравословно хранене, включително в производителя на вегетариански храни Sweet Earth Foods и в доставчика на месо Freshly.

Компанията купи канадския производител на диетични добавки Atrium Innovations през март за 2,3 млрд долара – най-голямата й покупка в сектора за медицински добавки от десетилетие, съобщава Bloomberg.

 

Последни новини
Още от Анализи