Храните без - промените в навиците

Репортаж на Bloomberg TicToc

Риба в завода Hlaing Htate Khaung Coldstore в Рангун, Мианмар. 29 август 2018. Photographer: Taylor Weidman/Bloomberg Риба в завода Hlaing Htate Khaung Coldstore в Рангун, Мианмар. 29 август 2018. Photographer: Taylor Weidman/Bloomberg

Ръстът на продажбите в Северна Америка на компаниите за опаковане на храни рязко намаляха от средата на 2011 – отражение на промяната в търсенето на повече свежи и органични храни, съобщи Bloomberg. Подкатегорията за опаковани храни в S&P 500 падна с 9% тази година, а индустрията бе принудена да търси правилната формула за растеж.

„Знаем, че трябва да продължим да се развиваме”, каза Кайл Лок, старши директор ритейл маркетинг в най-големия производител на пуйки в САЩ, Butterball от Северна Каролина.

Без промяна спрямо търсенето на потребителите „рискуваме да останем със самодоволството си или поне с някакъв спад”.

Гледайте репортажа на Bloomberg за "Храните без.."

Докато секторът на храни и напитки в САЩ се повиши с 1,9% спрямо 2017, „храните без” растат по-бързо, показват данните на Nielsen. Продукти, които носят обозначение, че са без антибиотици постигнаха 20% ръст, следвани от храните без соя – 19% и храните без хормони и антибиотици – 15%.

Някои от най-големите хранителни компании взеха мерки спрямо по-дискриминираните си клиенти.

Например един от най-големите купувачи на телешко месо в САЩ MacDonald’s планира да купи месо за 20 млн ангъс бъргъри от Канада в следващата година от ферми със сертификат за устойчиво земеделие.

Tyson Foods, най-голямата компания за месо в САЩ купи производителя на органични пилета Tecumseh Poultry по-рано тази година.

Министерството на земеделието в САЩ одобрява храните без антибиотици. Храните без глутен се одобряват от Агенцията по храните и лекарствата в САЩ.

Последни новини
Още от Анализи