Starbucks разчита на Alibaba за растеж в Китай

Кевин Джонсън, гл. изп. директор на Starbucks

Кевин Джонсън, гл. изп. директор на Starbucks по време на интервю за Bloomberg TV в Шанхай, Китай. 2 август 2018. Photographer: Qilai Shen/Bloomberg Кевин Джонсън, гл. изп. директор на Starbucks по време на интервю за Bloomberg TV в Шанхай, Китай. 2 август 2018. Photographer: Qilai Shen/Bloomberg

Starbucks обединява сили с Alibaba Group и започва да доставя напитки и храна в Китай в опит да изпревари конкуренцията и увеличи продажбите в страната, съобщи Bloomberg.

Starbucks ще тества услугата в 150 обекта в Пекин и Шанхай през септември в помощта на Ele.me на Alibaba за доставка на храна. Starbucks планира да разшири програмата до над 2000 локации до края на годината каза главният изпълнителен директор Кевин Джонсън в интервю за Тим Макензи от Bloomberg.

Джонсън опроверга информацията, че компанията влиза със закъснение с бизнеса с доставки в страна, където високотехнологичните потреб,ители са свикнали да получават поръчката си същия ден и където местната конкуренция като Luckin Coffee е много силна в градските райони.

Starbucks ще оборудва т.нар. „кухни за доставка” с супермаркетите Hema на Alibaba, за да стигне до повече потребители.

Американският гигант си партнира и с Tencent Holdings Ltd. в мобилните плащания и със социалната мрежа на Wechat.

Starbucks и Alibaba не разкриха финансовата рамка на партньорството си.

Последни новини
Още от Анализи