Apple и Samsung сложиха оръжие

Марк Гърман, Bloomberg News

Galaxy S9 на Samsung Electronics Co. в магазина на компанията в Сеул. 8 юприл 2018. Photographer: SeongJoon Cho/Bloomberg Galaxy S9 на Samsung Electronics Co. в магазина на компанията в Сеул. 8 юприл 2018. Photographer: SeongJoon Cho/Bloomberg

Apple Inc и Samsung Electronics обявиха пред съда в сряда, че са решили първия заведен, но оставащ иск от поредицата съдебни претенции. Веригата от дела започна през 2011 след смъртта на съоснователя на Apple Стив Джобс и заплаши да се разпространи и върху конкурентите от системата на Android. Двете компании не разкриха подробностите по споразумението.

Чуйте как се разви историята - от Марк Гърман, Bloomberg News.

„Сумистите се умориха”, каза Пол Бергхоф, патентен адвокат от McDonnell Boehnen Hulbert & Berghoff от Чикаго, който от години следи делата.

 

 

„И двете компании се умориха и са доволни да спрат да плащат на външни адвокати. Може би не разбрали кой е мигнал пръв и кой е спечелил”, каза Бергхоф, цитиран от Bloomberg.

Крейг Федериги, вицепрезидент софтуер в Apple Inc. на конференцията WWDC в Сан Хосе, Калифорния показва AR за iPhone. 4 юни 2018. Photographer: David Paul Morris/Bloomberg.

Apple скоро ще има нов доставчик на органични диодни екрани, използвани за луксозния iPhone, съобщи Bloomberg, цитирайки запознати с въпроса неназовани лица.  Това е важна стъпка в усилията на производителя на мобилни телефони към намаляване на разходите.

Южнокорейският LG Display Co първоначално ще доставя по 2-4 млн екрана, малко в сравнение с продажбите на Apple, но ще продължи да увеличава производството си. Така Apple ще постигне ценово предимство пред Samsung, единственият доставчик на OLED екрани за iPhone X и основен конкурент на Apple в смартфоните. Високата цена на този компонен е главна причина iPhone X да струва от хиляда долара и продажбите не отговарят на очакванията.

Последни новини
Още от Анализи