Предупреждението на Daimler да се взема насериозно

Джеймс Ати, ст. инвестиционен мениджър, Aberdeen Standard Investments

Знак за опасност от високо напрежение на електрическия Mercedes-Benz eActros. Берлин. 5 април 2018. Photographer: Krisztian Bocsi/Bloomberg Знак за опасност от високо напрежение на електрическия Mercedes-Benz eActros. Берлин. 5 април 2018. Photographer: Krisztian Bocsi/Bloomberg

Автоиндустрията има изключително интегрирана глобална верига на доставки и ще има проблеми с митата и разходите за бизнеса, каза Джеймс Ати, ст. инвестиционен мениджър, Aberdeen Standard Investments в интервю от Лондон за Гай Джонсън от Bloomberg.

"Да не забравяме и че има маржове, които могат да поемат част от удара. И го правят. Правели са го след кризата и средно – доста добре. Така че има някои възможности в някои сектори да поемат удара. Трябва да видим и какво ще бъде търсенето".

Чуйте анализа във видеото.

Daimler AG стана първата голяма компания, която намали прогнозата си за печалба заради увеличаващите се търговски напрежения между САЩ и Китай като обясни, че китайските потребители ще купуват вече по-малко коли, след като Пекин наложи мита над вноса от САЩ.

Последни новини
Още от Анализи