Данд от Teneo не очаква нови санкции за Русия

Отилия Данд, анализатор за Източна Европа и Русия, Teneo

Знак на оградата на посолството на Русия във Вашингтон. 26 март 2018. Photographer: Al Drago/Bloomberg Знак на оградата на посолството на Русия във Вашингтон. 26 март 2018. Photographer: Al Drago/Bloomberg

Реакцията на САЩ и Русия на нападението на бившия руски шпионин Сергей Скрипал във Великобритания бе очаквана. Това показва, че вече сме минали пика в кризата, каза Отилия Данд, анализатор за Източна Европа и Русия в Teneo в интервю за Bloomberg.

Липсата на апетит към нови икономически санкции за Русия подкрепи избора на дипломатически санкции на Запада, каза Данд.

"Очакваха се такива координирани действия като имаме предвид значимостта на инцидента за САЩ и Европа. И от факта, че нямаше голям интерес към нови икономически санкции за Русия. Но трябваше да се направи нещо и изборът падна върху дипломатическите мерки. Мащабът на експулсирането в САЩ може би е изненадващ, но не и в Европа".

Чуйте анализа й във видеото.

САЩ, 14 страни от ЕС, Канада и Австралия обявиха, че експулсират над 100 руски дипломати в знак на солидарност с Великобритания, която твърди, че e "силно вероятно" нападението над Сергей Скрипал от дъщеря му Юлия да е разпоредено от Владимир Путин. Русия отрича да разполаха с химическо оръжие и да е извършила нападението.

 

 

Последни новини
Още от Анализи