RWE не очаква антитръстови пречки в сделката с Eon

Маркус Кребер, гл. финансов директор на RWE

Йоханес Тейсен, гл. изп. директор на EON SE, в ляво и Ролф Шмитс, гл. изп. директор на RWE AG, в дясно, по време на пресконференция в Есен, Германия. 13 март 2018. Photographer: Jasper Juinen/Bloomberg Йоханес Тейсен, гл. изп. директор на EON SE, в ляво и Ролф Шмитс, гл. изп. директор на RWE AG, в дясно, по време на пресконференция в Есен, Германия. 13 март 2018. Photographer: Jasper Juinen/Bloomberg

RWE не очаква "значителни проблеми от антитръстовите власти по сделката" и планира съкращаване на 5000 работни места, каза Маркус Кребер, гл. финансов директор на RWE в интервю от Есен за Bloomberg.

"Създаваме две нови европейски енергийни компании които в бъдеще ще се насочат към обща дейност. EON – в мрежите и дистрибуцията и RWE – в производството на електроенергия, търговия и сигурност на доставките".

EON SE се съгласи да придобие Innogy SE от германския си конкурент RWE AG, с което промени енергийния пейзаж в страната.

“Това ни дава две силни компании на международния пазар,” каза премиерът на Северен Рейн-Вестфалия Армин Лашет, съюзник на германския канцлер Ангела Меркел пред телевизия ARD. И трите компании са базирани в нейната провинция.

Чуйте интервюто на Маркус Кребер във видеото.

 

Последни новини
Още от Анализи