Меркел се изправя пред търговския спор в началото на мандата

Джон Емерсън, бивш посланик на САЩ в Германия

Германският канцлер Ангела Меркел преди подписването на коалиционното споразумение в Берлин. 12 март 2018. Photographer: Krisztian Bocsi/Bloomberg Германският канцлер Ангела Меркел преди подписването на коалиционното споразумение в Берлин. 12 март 2018. Photographer: Krisztian Bocsi/Bloomberg

Германският канцлер Ангела Меркел трябва да продължи да води преговорите по търговския договор САЩ-ЕС като двустранен, каза Джон Емерсън, бивш посланик на САЩ в Германия.

„Воденето тихо на такива преговори някой път е по-ефективно от публичното преговаряне. Във втория случай може да е по-трудно за чуждестранен лидер да го обяви, защото изглежда, че е бил поставен под натиск”, каза Емерсън от Лос Анджелиз в интервю за Bloomberg.

Чуйте анализа на посланик Емерсън във видеото.

63г. Ангела Меркел получи четвърти мандат с гласовете на 364 от членовете на 709-местния Бундестаг на 14 март 2018.

Най-дълго управлявалият лидер в ЕС се изправя незабавно срещу дълъг списък от предизвикателства, сред които заплахите на президента на САЩ от търговска война и инвестициите в чужбина от Китай, като и призивите на Франция за по-тесни връзки в еврозоната и тревожни отношения с Русия, пише Bloomberg. Меркел се очаква да се срещне с президента Еманюел Макрон в Париж тази седмица в първото си пътуване извън Германия след встъпването в длъжност.

 

Последни новини
Още от Анализи