Защо спаднаха акциите на FB

Дейвид Къркпатрик, основател и гл. изп. директор Technomy

Марк Цукърбърг, основател и гл. изп. директор на Facebook на представянето на Oculus Connect 4 в Сан Хосе, Калифорния. 11 октомври 2017. Photographer: David Paul Morris/Bloomberg Марк Цукърбърг, основател и гл. изп. директор на Facebook на представянето на Oculus Connect 4 в Сан Хосе, Калифорния. 11 октомври 2017. Photographer: David Paul Morris/Bloomberg

Facebook може и да прави сериозни промени, целящи да поправят ефекта му върху обществото, но бизнесът му е по-силен от всякога, съобщи Bloomberg.

Това е посланието на ръководството на компанията след промяната в алгоритъма на нюзфийда, което накара инвеститорите да се разтревожат за евентуален спад на интереса на потребителите над търсенето на реклама.

Резултатът показва, че Зукърбърг държи на думата си като обяви промените, каза Дейвид Къркпатрик, основател и гл. изп. директор Technomy.

"Ако не бяха показали спад в печалбата от акция за това тримесечие, биха били сметнати за лицемери. Защото колко пъти Зукърбърг повтаря наскоро, че печалбата ще пострада заради мащаба на усилията, които трябва да се вложат, за да се решат проблемите".

Чуйте анализа на Къркпатрик във видеото.

Броят на потребителите в Северна Америка отбеляза спад за пръв път

Facebook обяви наистина спад от 5% за последното тримесечие на потребителите, но обясни, че това е по решение на компанията и с цел да се лансира по-висококачествено преживяване.

Подобрените резултати на компанията са водени от мобилната реклама, а спадът на североамериканските потребители не е тренд, обяви компанията.

„Най-важният фактор, който води нашия бизнес никога не е било времето, прекарано в социалната мрежа, а качеството на разговорите и връзките”, каза Марк Зукърбърг.

 

 

 

2018

„Целта ни през 2018 е не само да направим Facebook забавен, но и добър за благоденствието на хората и обществото”, написа Зукърбърг в акаунта си в мрежата.

„Още през последното тримесечие направихме промени, така че да показваме по-малки вайръл видеа… Промените намалиха времето, прекарано във Facebook със средно 50 млн часа на ден”.

„Новините и видеото винаги са били важна част от Facebook. Но когато хората прекарват толкова много време пасивно да потребяват съдържание, че това започва да ги намалява времето, с което общуват с други хора, това не е добре. Нека съм ясен: да помогнем на хората да се свържат с други хора е по-важно, отколкото да увеличаваме времето, което прекарват във Facebook”.

Последни новини
Още от Анализи