Давос: Спенсър от NEX Group за Мей, Тръмп, протекционизма

Майкъл Спенсър, гл. изп. директор NEX Group

Майкъл Спенсър, гл. изп. директор NEX Group по време на интервю от Давос, Швейцария. 24 януари 2018. Photographer: Simon Dawson/Bloomberg Майкъл Спенсър, гл. изп. директор NEX Group по време на интервю от Давос, Швейцария. 24 януари 2018. Photographer: Simon Dawson/Bloomberg

Британският премиер Тереза Мей ще успее да договори Brexit, смята Майкъл Спенсър, гл. изп. директор NEX Group. В интервюто си от Световния икономически форум в Давос 2018 Спенсър каза, че правителството на Великобритания се справя добре.

"Преговори като тези за Brexit са винаги много сложни. Това е много, много голям проблем за Великобритания и за Европа. Преговори като тези никога не приключват бързо. Всичко може да стане в последния момент".

"Постигането на сделка за производството е сравнително лесна, най-малкото защото Великобритания е много голям нетен вносител, а Европа генерира голям излишък от Великобритания. По-сложно ще бъде в услугите, особено във финансовите услуги, макар че Макрон каза нещо миналата седмица като посети Великобритания, което може би показва, че май няма да е толкова трудно, колкото някои от нас се притесняват."

Чуйте целия коментар във видеото - за стойността на Терема Мей като акция, разделението на консервативната партия и има ли шанс Майкъл Корбин да оглави следващо правителство в Лондон.

 

Последни новини
Още от Давос 2018