Онлайн сигурността оглави списъка с рискове на мениджърите

Джъстин Зифи, основател и директор на Nasos

Илюстрация по темата за сигурността на данните. Apple Iphone. Photographer: Craig Warga/Bloomberg Илюстрация по темата за сигурността на данните. Apple Iphone. Photographer: Craig Warga/Bloomberg

Заплахата от мащабни кибератаки и „влошаващата се геополитическа ситуация” след избирането на президента на САЩ Доналд Тръмп са начело на списъка с тревоги на глобалните лидери, съобщи Световният икономически форум /WEF/ в навечерието на ежегодната среща в Давос, Швейцария, който се открива на 23 януари 2018, съобщи Bloomberg.

Нарастващата киберзависимост на правителства и компании и свързаните с това рискове от хакерски атаки от престъпници или враждебни страни замениха социалната поляризация като основна заплаха за стабилността от над десетилетие, показва годишният доклад за глобалните рискове на WEF, публикуван в сряда.

Докато икономическата прогноза се подобрява, 9 от 10 запитани казват, че очакват политическите или търговски сблъсъци между великите сили да се влошат. Около 80% виждат все по-голяма опасност от война.

„Киберсигурността е проблемът, занимаващ повечето членове на бордовете и ръководители на компании”, каза Джон Држик, президент на Marsh, компанията за изследвания на глобалния риск, участвала в проучването.

„След като компаниите инвестират в изкуствен интелект, те всъщност увеличават уязвимостта си за атаки”.

Чуйте предложенията на Джъстин Зифи, основател и директор на Nasos за ограничаване на потенциалната аудитория на съобщенията на ектремисти в социалните мрежи.

 

Последни новини
Още от Анализи