Майкъл Сорел вижда синхронен ръст през 2018

Мартин Сорел, гл. изп. директор на WPP

Мартин Сорел, гл. изп. директор на WPP. Лондон. 28 ноември 2017. Photographer: Chris J. Ratcliffe/Bloomberg Мартин Сорел, гл. изп. директор на WPP. Лондон. 28 ноември 2017. Photographer: Chris J. Ratcliffe/Bloomberg

Отвън определено всички анализатори говорят за синхронен ръст, какъвто виждаме за пръв път от години, каза Мартин Сорел, гл. изп. директор на WPP в интервю за Bloomberg. Според него това се дължи на добрите показатели на двете най-силни икономики в света, САЩ и Китай, на възстановяването в Европа и позивитите в Латинска Америка.

Чуйте анализа във видеото.

Световната банка повиши прогнозата си за глобалния ръст като обяви, че възстановяването на световната икономика ще продължи да се ускорява, след като вече стигна най-бързи темпове от 6г., съобщи Bloomberg.

Кредиторът на развиващия се свят повиши очакванията си за 2018 до 3,1%, 0,2% повече от предишната прогноза през юни 2017 в Глобалния си икономически доклад. Световната банка обясни корекцията с подобрените условия за износителите на суровини, засегнати от срива на петрола.

Последни новини
Още от Анализи