Защо Каланик продава 1/3 от дела си в Uber

Том Джайлс, Bloomberg News

Шофьор използва услугата за споделено пътуване на Uber Technologies Inc. в Лондон на 22 декември 2017. Photographer: Chris J. Ratcliffe/Bloomberg Шофьор използва услугата за споделено пътуване на Uber Technologies Inc. в Лондон на 22 декември 2017. Photographer: Chris J. Ratcliffe/Bloomberg

Бившият главен изпълнителен директор на Uber Травис Каланик, който преди казваше, че няма да продава никакви дялове от компанията, на която е съосновател, планира да продаде около 29% от своя дял във фирмата за споделено пътуване, съобщава Bloomberg, позовавайки се на източник, пожелал да не бъде назоваван.

Каланик се кани да спечели около 1,4 млрд долара от сделката със SoftBank Group и консорциум от инвеститори, които се съгласиха да купят дялове, оценявайки Uber на 48 млрд, съобщават източниците на Bloomberg.

Каланик притежава 10% от Uber.

Сделката със SoftBank се очаква да приключи в края на януари.

Според главния технологичен редактор на Bloomberg в Сан Франциско Том Джайлс, Каланик има иска парите, но не се отказва от компанията. Чуйте анализа му и какво според него трябва да направи новият главен изпълнителен директор на Uber, Дара Хосровшахи.

 

 

Последни новини
Още от Анализи