Очакван ръст в сектора на полупроводници

Сатиш Леле, ст. вицепрезидент Frost & Sullivan за автоматизация и електроника

Платка на Infineon Technologies AG в завода в Регенсбург, Германия. 17 февруари 2016. Photographer: Krisztian Bocsi/Bloomberg Платка на Infineon Technologies AG в завода в Регенсбург, Германия. 17 февруари 2016. Photographer: Krisztian Bocsi/Bloomberg

Краят на цикъла на ръст в индустрията на полупроводниците още не е завършил, а секторът се разрасна над 20% за годината, но се очаква натиск върху цените, каза Сатиш Леле, ст. вицепрезидент Frost & Sullivan за автоматизация и електроника в интервю за Bloomberg.

 

Индексът Philadelphia Semiconductor се повиши с 4,4% за първите два дни на 2018 като надскочи всички други сектори в S&P500. За същия период миналата година ръстът бе едва 0,4%.

Глобалните продажби на полупроводници стигнаха 37,7 млрд долара месечно през ноември, годишен ръст от 22%, съобщи Асоциацията на индустрията на полупроводниците в САЩ.

Годишните продажби надхвърлиха 400 млрд долара за пръв път.

Износът на Южна Корея за 2017 се повиши до най-високо ниво за последните 6 десетилетия, подкрепен отдоставките на полупроводници, машини и петрохимически продукти.

Експортът на полупроводници се очаква „леко да се повиши” след инвестициите в интернета на нещата /IoT/ и големите масиви данни и на фона на търсенето, съобщи Министерството на търговията на Южна Корея на 1 януари 2017, цитирано от Bloomberg.
 

 

 

Последни новини
Още от Анализи