Google иска да успее в Китай

Адам Минта, Bloomberg View

Google продължава да търси възможности да успее на китайския пазар, където все още е изправен пред сериозни предизвикателства. Битката на технологичните компании за AI е ожесточена и глобална, затова Google обяви, че отваря нова изследователска лаборатория в Китай, посветена само на изкуствения интелект, съобщи Bloomberg.

Google AI China Center ще се състои от „малка група анализатори, подкрепени от няколкостотин базирани в Китай инженери”.

Как ще работи компанията в Китай, където не присъства с търсачката си, коментар на Адам Минта, Bloomberg View.


TensorFlow е софтуерна библиотека с отворен код на Google. С нея изследователи, инженери, дизайнери, студенти и др. могат да интегрират AI инструменти в сайтовете си.

От пускането си през 2015 до момента TensorFlow се използва от Airbnb, Nvidia, SAP. Ebay, Intel, CocaCola, Xiaomi, Google, Airbus Defense & Space и др.

В последните месеци Google привлича разработчици в Китай с покани за TensorFlow.

От първите 5000 програмисти, свалили инструмента, повече са от Пекин, отколкото от Силициевата долина, съобщава Bloomberg.

Миналата година китайската Baidu пусна серия от инструменти за разработка на AI. Според Bloomberg News разпространението на пакета на Baidu изпреварва това на TensorFlow през 2017.

Последни новини
Още от Анализи