Югоизточна Азия запазва солидния ръст през 2018

Джоузеф Инкалкатера, гл. икономист HSBC за Азия

Шофьор почива в камиона си на пристанище Джавахарлал Неру, оперирано от Jawaharlal Nehru Port Trust в Мумбай, Индия. 16 декември 2017. Photographer: Dhiraj Singh/Bloomberg Шофьор почива в камиона си на пристанище Джавахарлал Неру, оперирано от Jawaharlal Nehru Port Trust в Мумбай, Индия. 16 декември 2017. Photographer: Dhiraj Singh/Bloomberg

Страните от ЮИ Азия се радват на глобалния търговски бум, който се очаква да донесе солиден икономически ръст през следващата година, подкрепяйки региона в началото на периода на затягане на монетарните политики, съобщава Bloomberg.

Според следващата графика /от Bloomberg/, икономистите очакват стабилен ръст, добра инфлация и постепенно растящи лихви през 2018.

Филипините и Виетнам ще останат най-добре представящите се страни през 2018 с очакван ръст от над 6%, показват средните нива на прогнозите на икономисти, следени от Bloomberg. Повечето от първите шест икономики в региона ще запазят подема от 2017, като ръстът в Индонезия се очаква да е до 5,3% догодина, а в Малайзия и Сингапур вероятно по-умерен.

Чуйте анализа на Джоузеф Инкалкатера, гл. икономист HSBC за Азия.

 

Последни новини
Още от Анализи