Последните джедаи може да се отрази на производителността

Лиза Абрамович и Дейвид Уестин от Bloomberg

Демонстрация на модел на R2-D2 от Междузвездни войни на IFA Consumer electronics show в Берлин, Германия. 1 септеври 2017. Photographer: Krisztian Bocsi/Bloomberg Демонстрация на модел на R2-D2 от Междузвездни войни на IFA Consumer electronics show в Берлин, Германия. 1 септеври 2017. Photographer: Krisztian Bocsi/Bloomberg

Междузвездни войни: Последните джедаи събра 220 млн долара боксофис в първия уикенд в САЩ и Канада, съобщи Bloomberg. Резултатите от 18 декември на Comscore.com поставят филма пред полуепизода „Rogue One”, който събра 158 млн долара в първия уикенд.

Силното представяне на Последните джедаи ще увери инвеститорите на Disney, който работи по най-малко пет филма от епоса Междузвездни войни, започнал преди повече от 40г.

Миналата седмица компанията обяви, че поема още по-голям ангажимент в киното с покупката за 52,4 млрд долара на активи на 21st Century Fox.

Базираната в Чикаго Challenger, Gray & Christmas изчисли, че загубите от разсейването на служителите заради новия епизод възлизат на 1 млрд долара.

Чуйте коментарите в студиото на Bloomberg TV в Ню Йорк.

 

Последни новини
Още от Анализи