Данъчната реформа в САЩ ще насърчи ръста

Мики Леви, гл. икономист Berenberg Capital Markets САЩ и Азия

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заминава за Кемп Дейвид от Белия дом във Вашингтон. 16 декември 2017. Photographer: Chris Kleponis/Bloomberg Президентът на САЩ Доналд Тръмп заминава за Кемп Дейвид от Белия дом във Вашингтон. 16 декември 2017. Photographer: Chris Kleponis/Bloomberg

Данъчната реформа в САЩ ще увеличи дефицита и разходите в краткосрочен план, но ще насърчи бизнеса  да инвестира повече, ще увеличи печалбата, част от която ще доведе до разширение на бизнеса, каза Мики Леви, гл. икономист Berenberg Capital Markets САЩ и Азия в коментар за Bloomberg.

"Повече заетост, повече заплати".

Чуйте интервюто.

Депутатите в американския Конгрес търсят подкрепа за промяна в проектозакона за данъчната реформа, добавена в последния момент, която ще подкрепи и инвеститорите в недмижими имоти, сред които президентът Доналд Тръмп, съобщава Bloomberg.

Промяната, която ще позволи на бизнеса с имоти да използва новите данъчни облекчения за партньорства, компании с ограничена отговорност и други фирми съчетава елементи от законодателството по но начин.

Според данъчни експерти компаниите, които ще се възползват от нея са ясни и сред нея е президентът, който каза, че законът няма да му помогне финансово.

„Тази разпоредба, добавена в последния момент значително помага на ултрабогатите инвеститори в имоти, включително президента и законодатели от двете партии и се оказва данъчен подарък за празниците”, каза Харви Безози, лицензиран счетоводител и основател на YourFinancialWizard.com.

„Обикновените хора, които инвестират в имот за отдаване под наем също ще се възползват”.

Джеймс Репети, преподавател по данъчно право в Boston College Law School каза: „Това е неочакван подарък за предприемачите в недвижими имоти като Тръмп”.

 

Последни новини
Още от Анализи