Биткойнът е злато 2.0

Тайлър Уинкълвос, съосновател на Gemini

Photographer: Andrey Rudakov/Bloomberg Photographer: Andrey Rudakov/Bloomberg

Тайлър Уинкълвос, съосновател на Gemini определи биткойн като близък до златото, но по-удобен за пращане, включително по и-мейл. В интервю за Bloomberg Уинкълвос каза, че фючърсите са едва началото на биткойн.

"Това е нова фаза на ликвидност и сложен начин на излизане на пазара. Братята-близнаци Уинкълвос казват, че през 2013 са притежавали биткойни за почти 11 млн долара. Днес твърдят, че обемът криптовалута се оценява на около 950 млрд.

Една от най-големите борси за биткойн, Bitfinex възстанови платформата, след като хакери я атакуваха през декември за втори път и се опитаха да спрат достъпа на потребителите, съобщи Bloomberg.
Хакерите „създадоха хиляди нови акаунти”, предизвиквайки напрежение в инфраструктурата на Bitfinex, съобщи компанията на сайта си. Атаката продължи около 12 часа.

Bitfinex, която не разкрива местоположението си е втора по търгувани обеми в света според Coinhills. На 2 декември Bitfinex обяви, че повече няма да обслужва американски клиенти, защото с тях се търгува много скъпо.

 

 

Последни новини
Още от Анализи