Паундът не хареса провала на преговорите за Brexit

Вирадж Пател, валутен стратег ING

Банкнота от 10 паунда. Photographer: Chris Ratcliffe/Bloomberg Банкнота от 10 паунда. Photographer: Chris Ratcliffe/Bloomberg

Паундът се насочи към най-големия си спад от 3 седмици спрямо долара след като Ирландия обяви, че може да не се съгласи да промени предложеното споразумение за границата с Великобритания, въпрос, който спря напредъка в преговорите за Brexit на 4 декември 2017, съобщи Bloomberg.

Паундът отслабна спрямо всички 16 основни валути след като Великобритания и ЕС обявиха в понеделник следобед, че не са постигнали значителен напредък за преминаване на следващ етап на преговорите.

Загубите се задълбочиха във вторник след като външният министър на Ирландия Саймън Ковъни каза, че „основното” значение на думите в уговорката с Великобритания няма да се промени, съобщи RTE.

"Търгува се с уникална несигурност, каквато никога не сме виждали преди за валута. Опитваме да познаем какво ще бъде бъдещето при Brexit, без да знаем фактите", каза Вирадж Пател, валутен стратег ING в интервю за Манъс Крани и Анна Едуардс от Bloomberg.

След провала на опита за постигане на сделка от понеделник, следващата важна дата за краен срок е заседанието на лидерите на ЕС на 14-15 декември.

Чуйте целия анализ на Пател във видеото.

 

Последни новини
Още от Анализи