Apple създава усещане за търсене

Питър Елстръм, управляващ редактор за технологии в Азия, Bloomberg

iPhone X по време на представянето на модела в Купертино, Калифорния, в централата на Apple. 12 септемврир 2017. Photographer: David Paul Morris/Bloomberg iPhone X по време на представянето на модела в Купертино, Калифорния, в централата на Apple. 12 септемврир 2017. Photographer: David Paul Morris/Bloomberg

Най-големите доставчици на Apple Inc. от Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. до Hon Hai Precision Industry Co. се повишиха в понеделник, 30 октомври 2017 след като сроковете за доставка на iPhone X бяха удължени до 6 седмици за САЩ, подчертавайки търсенето на новия модел смартфон, съобщи Bloomberg.

Apple, който обяви, че търсенето на устройството е „изключително”, започна да приема предварителни поръчки за iPhone X в петък и минути по-късно сроковете за доставка бяха удължени. Това показва свито предлагане преди празниците, когато търговците правят по-голяма част от приходите си.

В Хонконг устройството се продаде за минути. Още преди обед потребителите разбраха, че трябва да чакат 4 до 6 седмици, преди да получат телефона.

"Те създават усещане за недостиг на най-новия телефон. Създават треска за купуване на най-новия модел. И се опитват да откроят човека с най-новия iPhone", каза Питър Елстръм, управляващ редактор за технологии в Азия, Bloomberg в коментар в студиото в Хонконг с Ришаад Саламат.

Чуйте целия анализ.

 

Последни новини
Още от Анализи