Си ще доминира политиката в Китай

Джъд Бланшет, директор The Conference Board

Президентът на Китай Си Дзинпин на конгреса на партията. Пекин, 18 октомври 2017. Photographer: Qilai Shen/Bloomberg Президентът на Китай Си Дзинпин на конгреса на партията. Пекин, 18 октомври 2017. Photographer: Qilai Shen/Bloomberg

Президентът Си Дзинпин предупреди за „сериозни” предизвикателства в речта си на откриването на конгреса на Китайската комунистическа партия, в която представи пътната карта за превръщането на страната на водеща глобална сила до 2050г, съобщи Bloomberg.

В над тричасовата си реч Си обяви победа над 4многобройни трудни и отдавна належащи проблеми” от поемането на властта през 2012.

Той каза, че Китай ще продължи да приема чуждестранния бизнес, да се защитава от системни рискове, да задълбочава реформата в държавния сектор, засилвайки регулациите във финансовия сектор и ще продължи да координира по-добре фискалната и валутна политика.

Делегати на 19-я конгрес на ККП. Пекин, Китай. 18 октомври 2017. Photographer: Qilai Shen/Bloomberg.

Виждаме различен политически дневен ред. И това е съживяването на идеите за националното величие и мощ, каза Джъд Бланшет, директор The Conference Board. Според него е силно преувеличено да се очаква Си да се пенсионира след 5г.

"И ще видим в края на седмицата, когато се представи новото ръководство, че има дори още по-голям контрол над бюрокрацията".

Чуйте цялото интервю във видеото.

 

Последни новини
Още от Анализи