Как Facebook се оказа въвлечен в разследването за изборите

Репортаж на Bloomberg

Логото на Facebook Elections USA. 6 август 2015. Photographer: Andrew Harrer/Bloomberg Логото на Facebook Elections USA. 6 август 2015. Photographer: Andrew Harrer/Bloomberg

Facebook Inc., Twitter Inc. и Google на Alphabet Inc. ще бъдат старателно проверени от комисиите на Камарата и Сената на САЩ, които разследват ролята на социалните мрежи в усилията на Русия да се намеси в американските избори през 2016, съобщава Bloomberg.

Ръководителите на трите компании ще се явят пред сенатската комисия на 1 ноември, а долната камара на Конгреса поиска да ги изслуша през октомври, съобщават сътрудници от двете институции.

Facebook каза, че Русия е купила реклама за около 100 000 долара, свързана с изборите миналата година. Марк Уорнър, демократ и член на сенатската комисия каза на 28 септември, че все още не са получени достатъчно подробности от компанията за 3000 от тези реклами.

„Дадох им възможност миналата седмица, но е много важно да отделят време, усилия и ресурси по смислен начин”, каза Уорнър.

 

Последни новини
Още от Анализи