На кого говори Тръмп в речта си пред ООН

Филип Доба-Пантанасе, глобален анализатор Standard Charter

Президентът на САЩ Доналд Тръмп говори пред ООН. Ню Йорк. 19 септември 2017. Photographer: Caitlin Ochs/Bloomberg Президентът на САЩ Доналд Тръмп говори пред ООН. Ню Йорк. 19 септември 2017. Photographer: Caitlin Ochs/Bloomberg

Президентът на САЩ Доналд Тръмп бе един от 37-те световни лидери с речи пред Общото събрание на ООН, но бе слушан най-внимателно.

В първото си обръщение пред ООН на 19 септември 2017 Тръмп каза, че програмата на Северна Корея за разработване на ядрено оръжие е самоубийствена мисия, която ще доведе до унищожението й, ако не бъде спряна чрез колективни действия на останалата част от света.

Тръмп осъди Северна Корея и Иран, чиито представители също бяха в залата, че нито една страна не може да стои настрана, когато враждебни правителства заплашват с война.

„Нито една страна на Земята няма интерес да види как тази банда престъпници се въоръжава с ядрено оръжие и ракети”, каза Тръмп за Северна Корея.

„Ракетният човек /Rocket Man/ е тръгнал на самоубийствена мисия лично за себе си и своя режим”, каза Тръмп по адрес на Ким Чен Ун.

Американският президент осъди и правителствата в Сирия, Иран и Венецуела като каза, че всички те трябва да бъдат изправени от коалиция на „суверенни държави”.

В коментара си за Bloomberg Филип Доба-Пантанасе, глобален анализатор Standard Charter каза, че Тръмп е говорил на различни аудитории. "От една страна той се обърна към американската общественост", каза Доба-Пантасе. "Но същевременно той каза и неща, които никога преди не беше казвал. Например, "Още се надяваме, че няма да има военен отговор", "Мислим, че ООН е тук, за да реши проблема със Северна Корея".

Чуйте анализа във видеото.

 

 

Последни новини
Още от Анализи