Имат ли ефект санкциите за Северна Корея

Джордж Фридман, основател и председател на Geopolitical Futures

Село Гепунг-Гън в Северна Корея, снимано от площадката за наблюдение Одусан в демилитаризираната зона Пажу, Южна Корея. 29 април 2017. Photographer: SeongJoon Cho/Bloomberg Село Гепунг-Гън в Северна Корея, снимано от площадката за наблюдение Одусан в демилитаризираната зона Пажу, Южна Корея. 29 април 2017. Photographer: SeongJoon Cho/Bloomberg

САЩ въведе на 22 август 2017 нови санкции заради Северна Корея. В списъка са лица от Китай и Русия. Русия подготвя отговор на мярката, каза зам.-министърът на външните работи Сергей Рябков, цитиран от РИА Новости.

„От американска гледна точка, ако санкциите са насочени директно срещу Китай и Русия, Пекин е особено категоричен, че иска да помага на САЩ”, каза Джордж Фридман, основател и председател на Geopolitical Futures в интервю за Bloomberg.

„Има и решения на Съвета за сигурност на ООН.

САЩ сега обвинява компании в Китай и Русия, които правят бизнес със Северна Корея и твърдят, че това е нарушение не само на договорите, но и на политическите споразумения със САЩ.

С други думи, те не си вършат работата”.

Чуйте анализа във видеото.

Държавната медия на Северна Корея разпространи в сряда, 23 август снимки на дизайна на две или три нови ракети, съобщи Bloomberg. Схемите се виждат зад гърба на лидера Ким Чен Ун по време на посещението му в завод, който произвежда ракети с твърдо гориво за балистичната програма на страната.

Последни новини
Още от Анализи